Серпень на городі: Як правильно висушити та зберігати часник

Серпень на городі: Як правильно висушити та зберігати часник

Від того, як ви просушите часник, залежатимуть терміни його зберігання. Це важливий етап у підготовці часнику до зберігання, і якщо ви це зробите правильно, головки довгий час залишатимуться соковитими та смачними.

Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.

Якщо порушити процедуру сушіння, під шкіркою можуть завестися бактерії. В результаті зубчики почнуть гнити та стануть не смачними. Одна зіпсована головка може знищити весь урожай.

Правила сушіння часнику

1. За пару днів до збирання врожаю потрібно припинити полив. Тоді земля стане сухою та розсипчастою. Якщо у цей день йшов дощ, то збирання врожаю варто відкласти на інший час.
2. Після викопайте часник за допомогою лопати, вил або зробіть це руками.
3. Розкладіть урожай на грядці на три години, щоб голівки трохи підсохли.
4. Перенесіть часник під накриття, де добре циркулює повітря, і залиште сушитися на п’ять-десять діб.
5. Коли бадилля підсохне, відріжте деяку частину, залишивши приблизно 5 см.
6. Складіть часник у ящики з отворами і поставте в сухе, прохолодне місце.
7. Якщо ви хочете зберігати часник у косах, то бадилля обрізати не потрібно. Готові коси повісьте на невеликій відстані від землі у сухому приміщенні.

Новини України