Серпень на городі: Чому у моркви зеленіють верхівки

Серпень на городі: Чому у моркви зеленіють верхівки

Багато дачників помічали, що до кінця сезону у верхівок моркви утворюється зелений відтінок. Всі починають думати, що потрібно робити, і чи не шкідливий для людини цей продукт.

Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.

Дехто вирішує проблему — підгортанням, а дехто думає, що така морква непридатна до вживання, бо в ній накопичується соланін.

Смак зеленої моркви не такий, як звичайній. Але, думати, що вона завдасть шкоди не варто. Зелений відтінок це хлорофіл, який на смак не дуже приємний.

Ви можете сміливо збирати врожай, але тільки зелену частину необхідно буде відрізати разом із бадиллям. Такими діями ви позбавитеся зеленої верхівки.

Надалі така морква просто не проростатиме, і добре зберігатиметься. Після обрізання плоди необхідно просушити, щоб місце зрізу підсохло і стало грубим.

Серпень на городі: Чому у моркви зеленіють верхівки

Новини України